Management financiar active

Management financiar active

Managementul activelor

Managementul activelor este in prezent un sector dinamic, important si competitiv. Liderii de piata:

  • Controlează cheltuielile de exploatare
  • Gestioneaza riscurile aferente noilor piete, produse si servicii
  • Eficientizeaza noile tehnologii
  • Gestioneaza canalele de distibutie complexe
  • Stabilesc si extind relatii profitabile cu clientii

Oferim companiilor de management al activelor solutii destinate tuturor acestor provocari. Identificam provocarile carora trebuie sa le faceti fata si stabilim efectele produse de acestea asupra entitatii.

Gestionarea activelor implică echilibrarea costurilor, oportunităților și riscurilor împotriva performanței dorite a activelor pentru a atinge obiectivele unei organizații. Gestionarea activelor permite, de asemenea, unei organisme să examineze necesitatea și performanța activelor și a sistemelor de active la diferite niveluri. În plus, permite aplicarea unor abordări analitice în ceea ce privește gestionarea unui activ pe parcursul diferitelor etape ale ciclului său de viață (care poate începe cu conceperea necesității activului, până la dispunerea acestuia și include gestionarea eventualelor posibile obligații de depozit ). Gestionarea activelor este arta și știința de a lua deciziile corecte și de a optimiza livrarea de valoare. Un obiectiv comun este minimizarea întregului cost de viață al activelor, însă este posibil ca alți factori critici, cum ar fi riscul sau continuitatea activității, să fie luați în considerare în mod obiectiv în procesul decizional.

Standardele internaționale oferă un consens global privind gestiunea activelor și ce poate face pentru a crește valoarea generată de toate entitatile oferă următoarea definiție a managementului activelor:  „activitatea coordonată a unei entitati pentru a realiza valoare din active”. La rândul său, activele sunt explicate cu următoarea definiție:  „Un activ este un element, un lucru sau o entitate care are o valoare potențială sau reală pentru o entitate”.